תחרות יחידות צעירים מצטיינות 2020

פעילות יחידות הצעירים היא דוגמא טובה לחיזוק הקהילתיות ותחושת הערבות ההדדית בדור העתיד. אנו מתרגשים להמשיך את מסורת יחידות צעירים מצטיינות גם בשנת 2020

במסגרת התחרות הוענקו פרסים לאותן יחידות צעירים שבהן מופעלות, על ידי סטודנטים, יוזמות ייחודיות בתחום המעורבות החברתית. הפרס הראשון הוענק לזוכה אחד מכל קטגוריה: עיריות, מועצות אזוריות ומועצות מקומיות. הפרס השני הוענק לרשות השניה שעלתה לגמר.

עיריות

אשדוד - פרויקט 2020

תכנית מנהיגות חדשנית שהובילו סטודנטים מהעיר המשלבת 20 מיזמים חברתיים.
20 המיזמים שנבחרו משקפים את פסיפס החלומות של צעירי העיר למען אוכלוסיות ותחומים שונים: מוסיקה, הפגת בדידות בני הגיל השלישי, עידוד נשים להצטרפות להי-טק, אמנות, שיפוץ שכונות וכו'.
לפעילות נרתמו 400 סטודנטים הפועלים בעיר במסגרת מלגה של מפעל הפיס שגייסו רבים אחרים מבין תושבי המקום, עסקים מקומיים ונציגי הרשות המקומית.
המיזמים היו חלק חשוב בחיזוק המעורבות של צעירי העיר ובבנייתה של מנהיגות מקומית. לכל מיזם היה תוצר גמר שילווה את הקהילה למיזמים עתידיים.

ירושלים - "בבניין"

מתוך מגבלות הקורונה צמח המיזם ששם לו למטרה לשנות את התפיסה הקיימת של מהו בניין מגורים. לא רק מקום פיזי, אלא עוגן קהילתי ורשת ביטחון עבור התושבים.
הפרויקט פעל לחיבור בין שכנים לבניין במטרה לעבור את המשבר בהצלחה תוך שילוב כוחות וסיוע צמוד לחלק מהדיירים. אפיקי הפעולה של המיזם כללו: נציגים לכל בניין, ערכות פעילות, חיבור בין דורי, יצירת גינות קהילתיות, אירועי תרבות קטנים ברחבת הבניין המשותפת.
כיום חברים במיזם מעל 2,500 נציגי בניין ב-15 שכונות שונות ברחבי העיר.

מועצות אזוריות

גוש עציון - "לב פתוח צעירים גוש עציון"

מרכז הצעירים הקים את "מוקד לב פתוח" לכלל התושבים במטרה לתת מענה לצרכים שונים ולסייע לאוכלוסיות בסיכון. המוקד ריכז מאות מתנדבים, צעירים ומבוגרים מכל האזור ופעל 24 שעות ביממה.
פעילות המוקד כללה: ארגון סלי מזון, ארוחות לקשישים, פעילות תרבות, פינוי אשפה סיוע לניצולי שואה ועוד. המוקד סיפק מענה גם למשטרה, מוסדות חינוך, שירותי רווחה ותרבות ועוד.
מתנדבי המוקד הפעילו ניידות שמחה ביישוב וסייעו לתושבים רבים לעבור את תקופת הקורונה.

גליל תחתון - "מראות"

מיזם חברתי קהילתי, פורץ דרך, שנולד בתקופת הקורונה ומטרתו חיבור בין סטודנטים לנפגעי פוסט טראומה מהשירות הצבאי.
המיזם כלל סדנאות משותפות בליווי והנחייה מקצועיים במטרה לייצר תהליך של עיבוד או שיתוף בטראומה. המשתתפים התנסו בתהליכי יצירה במגוון תחומים כמו אמנות פלסטית, הפקה מוזיקלית, יצירת פודקאסטים, הרצאות טד וסדנאות כתיבה.
עם סיום התהליך הושקו הפרויקטים בקטלוג חגיגי וכן במספר תערוכות ואירועים ברחבי הארץ.
סך הכל השתתפו במיזם 40 נפגעי פוסט טראומה לצד 40 מלגאי פיס.

מועצות מקומיות

כפר כמא - "צעירים לוקחים אחריות"

יותר מ-250 צעירים בני המקום לקחו חלק במיזם "לוקחים אחריות" שהופעל על ידי מרכז הצעירים המקומי.
המתנדבים ניהלו מערך הוליסטי שלם שבא לתת מענה ופתרונות לקשיים שעלו בתקופת הקורונה לאוכלוסיות הוותיקות, ילדים ובעלי צרכים מיוחדים.
הפעילות כללה הנגשה ותרגום לאוכלוסיה הדוברת צ'רקסית של תכנים שונים המעודדים חיסון ושמירה על הכללים, הפעלת מוקד סיוע, אריזה וחלוקה של מוצרי מזון, הסעות ותמיכה רגשית.

בית ג'אן - "להישאר מחוברים"

פרויקט חברתי שמתמקד בחיזוק הקשר הבין דורי וצמצום הפער בהתפתחות הטכנולוגית במיוחד לאור קשיי תקופת הקורונה.
במסגרת המיזם ליוו מלגאי הפיס אנשים מבוגרים, צעירים בסיכון ואנשים נוספים שהיו מעוניינים בחיזוק היכולות הדיגיטליות. בקבוצה השתתפו גם אמהות מהיישוב שההדרכות והסיוע איפשרו להן לסייע לילדיהן בלמידה מרחוק.
המיזם העצים את הקשרים חברתיים וקהילתיים ואפשר למלגאים להפוך לכוח משמעותי בקהילה המקומית.

הזוכים בתחרות

בקטגוריית עיריות

הזוכה במקום הראשון בתחרות: ???

בקטגוריית מועצות אזוריות

הזוכה במקום הראשון בתחרות: ???

בקטגוריית מועצות מקומיות

הזוכה במקום הראשון בתחרות: ???