תאריך פרסום: 12 במאי 2022
מאת: שרה מלסה, בוגרת קורס "עיתונות ויחסי ציבור" 2021 של פרויקט "שווים בתעסוקה".
ניצני הצלחה ראשונים: בוגרת קורס עיתונות ויח"צ הפכה לאקטיביסטית חברתית ופועלת למען שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות.
שון יורמן (26) מהרצליה, סטודנטית לתואר ראשון בתקשורת באוניברסיטת רייכמן. היא נולדה עם שיתוק מוחין (C.P) ומתניידת בכיסא גלגלים ובהליכון. יחסית לגילה הצעיר ניתן לראות את שלל פעילותיה והישגיה. יורמן התחילה כחניכה וסיימה כחונכת בתנועת הנוער "כנפיים של קרמבו" - תנועת נוער לצעירים עם וללא מוגבלות, כאשר במהלכה היא קיבלה את פרס "אות יזמת חברתית" מנשיא מדינת ישראל דאז ראובן (רובי) ריבלין על תרומתה ועשייתה הרבה. בנוסף לכל זה, היא בוגרת ארגון "לינק 20" - תנועה חברתית גלובלית המורכבת מצעירים פעילים חרוצים ונמרצים ופועלת לקידום זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות בחברה. בימים אלה היא מתמחה בכאן 11 במסגרת עמותת "אלומה" אשר מהווה ציר מרכזי ברכישת השכלה ויצירת מקומות תעסוקה הולמים, וכחלק מתפקידה בערוץ, היא מסייעת לעורכת האתר והאפליקציות ומעלה תכנים עבור ערוצי הדיגיטל. במקביל היא חלק ממובילי המחאה הציבורית נגד "מחדל המוסדות לאנשים עם מוגבלות".
אל קורס העיתונות ויחסי הציבור של פרויקט "שווים בתעסוקה", שיתוף פעולה של מפעל הפיס, קבוצת "ידיעות אחרונות" ואתר "שווים" – הגיעה שון במטרה להשתלב בעולם התקשורת ומשם בתקווה גדולה לחולל שינוי אמיתי עבור אנשים עם מוגבלויות ועבור אוכלוסיות חלשות ושקופות, הן בתחום התעסוקה והן בכל תחומי החיים. "הגעתי לקורס כדי ללמוד דברים חדשים, להכיר אנשים חדשים ויותר מכל להיחשף למגוון של דעות שאולי גם שונות ממני, למדתי לכתוב בצורה יותר רהוטה, הבנתי איך להתאים את סגנון הכתיבה שלי לגורמי התקשורת השונים, הכרתי עיתונאים מקצועיים מן השורה הראשונה, מהם למדתי רבות. הקורס הזה בהחלט יכול לפתוח דלתות שמעולם לא חלמנו עליהם".
חלק קטן מסיפור גדול: כבוגרת פרויקט "שווים בתעסוקה" אני יכולה להזדהות עם תחושותיה וחוויותיה של יורמן, עולם התקשורת עבור רבים מאיתנו ובטח עבור אנשים עם מוגבלויות נראה אפל ומסתורי, כזה שלא באמת מאפשר הזדמנות אמיתית. אני מאמינה בכל ליבי שיוזמות מן הסוג הזה יצליחו לפרוץ את כל המחסומים, ינפצו את המוסכמות החברתית, ישברו את הסטיגמות והדעות הקדומות שבהעסקת אנשים עם מוגבלות. הדרך עוד ארוכה אבל האופק בהחלט נראה.
פתיחות מצד המעסיקים: "אני מאמינה שאם המעסיקים יהיו עם ראש פתוח ויעשו את כל ההתאמות הנדרשות, הם יראו שבכל אדם עם מוגבלות בין אם היא נראית לעין או לא, יש כל כך הרבה מעבר. חשוב שהמעסיק יראה בכל אדם את זה, יש הרבה אנשים עם מוגבלות שיכולים לתרום אפילו יותר מאנשים ללא מוגבלות. חשוב ליצור מודעות, וכך החברה שלנו תהיה יותר טובה ויותר פתוחה כי הכל מגיע מהשטח". אומרת שון, ומודה בפניי שהחלום הכי גדול שלה יהיה להמשיך לתרום בעשייה הציבורית והחברתית עבור כלל האוכלוסייה על כל גווניה, ומחזקת את העמדה שלי שרק המודעות תיצור את השינוי המיוחל. רק כשכולנו נחווה את כל סוגי האנשים על המסך וגם מחוצה לו, המילים 'קבלה' 'והכלת השונה' כבר לא יהיו סיסמאות ריקות מתוכן, אלא יהיו דבר שבשגרה.
קורס התקשורת הראשון מסוגו שהוביל מפעל הפיס, יחד עם אתר "שווים" ו"ידיעות אחרונות"- ynet עלה על כל הציפיות, הן מצד החניכים המוכשרים ומלאי האמביציה שנבחרו בקפידה מתוך 105 מועמדים, והן מצד אנשי התקשורת הכי מקצועיים בתעשייה שהעניקו ממיטב ניסיונם וזמנם: תכנים מלאי תוכן ועשירים בעומק ומרצים מעוררי השראה, שכל מטרתם היא להעניק הזדמנות תעסוקתית שווה ולפתוח דלתות – כי לכולם יש מקום.