תאריך פרסום: 17 באפריל 2018
מפעל הפיס, עיריית דימונה, פרויקט פר"ח וכימיקלים לישראל, העניקו מלגות על סך 2,750,000 ₪, לסטודנטים המשתתפים בתכנית בעשרה פרויקטים עירוניים נבחרים בניהולם של מרכז הצעירים, אגף החינוך ופרויקט פר"ח. כל אחד מהסטודנטים קיבל מלגה על סך 10,000 ₪ עבור 135 שעות פעילות בקהילה.
תכנית המלגות בעיר דימונה מיועדת ל-265 סטודנטים מלגאים, בני העיר דימונה, אשר לומדים באוניברסיטאות ובמכללות. מטרות התכנית הינן עזרה כלכלית לסטודנטים מדימונה, הרחבת שיתופי הפעולה הקהילתיים בין הסטודנטים לקהילה המקומית והדגשת חשיבות העשייה החברתית וההתנדבותית בעיר. אחת המטרות העיקריות של התוכנית הינה, ליצור ולבנות פרויקטים קהילתיים חדשים בהתאם לצרכי השטח, במטרה לפתח את העיר.
הפעילות ההתנדבותית מתחלקת לעשרה פרויקטים, ביניהם: חונכות ילדי בית ספר, עזרה בהפעלת מועדוניות רווחה ומרכזי העשרה, עבודה קהילתית עם ילדים בסיכון, פיתוח תחום הבריאות והרובוטיקה בעיר.
כאמור, 265 סטודנטים מקבלים את המלגה ותורמים 135 שעות של פעילות התנדבותית לקהילה. כל מלגה המוענקת לסטודנטים היא ע"ס 10,000 ₪, מפעל הפיס משקיע מיליון שקלים בפרויקט, פרויקט פר"ח משקיעים עוד מיליון שקלים וכימיקלים לישראל משקיעים 750,000 אלף ₪.
אלוף (מיל') עוזי דיין, יו"ר מפעל הפיס: "הסטודנטים מקבלי המלגות הם ההשקעה המוצלחת ביותר של מפעל הפיס בחברה הישראלית. ההשכלה היא ההזדמנות השווה בחיים. הסטודנטים מהווים כוח משימה חברתי של הרשות המקומית כיוון שהסטודנטים התורמים לקהילה כבר בזמן לימודיהם. עוד הוסיף דיין, "מפעל הפיס והרשויות המקומיות ימשיכו להקצות כל שנה למעלה מ-135 מיליון ש"ח למלגות להשכלה גבוהה ,לקבל את התרומה לקהילה של המלגאים ובכך לחזק את החברה בישראל".
אשר גרינבאום מנכ"ל בפועל של כימיקלים לישראל אמר כי הוא גאה להיות בטקס בדימונה גם כתושב הדרום. לדבריו, כי"ל תמשיך להיות שותפה למיזם המלגות יחד עם מפעל הפיס והעירייה.
בני ביטון ראש העיר דימונה שמח לבשר כי ההגירה השלילית של אוכלוסיית דימונה נעצרה לפני שנתיים. לדבריו, בשנה הבאה תתחיל לפעול בדימונה "אוניברסיטת הסייבר", שהיא שלוחה של אוניברסיטת בן גוריון ולמעשה אף תטיב עם הגדלת האוכלוסייה וטיפוחה.
בתמונה: מקבלי המלגות