תאריך פרסום: 11 ביולי 2012
כ- 6,000 מכתבים, 1,950 כותבים, 24,000 כניסות בתחרות צרצר פיס
מקום ראשון - שי אריה מזרחי
לכבוד. שלום. אבקש לדון ב. אציין כי אני. זאת ולפי.ולפי.עבדתי.הכנסותיי היו.עבדתי.הייתי זכאי. בלבד. החישוב נעשה לפי. ולפי. כיום אני. בתודה
מקום שני - חנה קט
פסק. נקד. תרגם אותי לפורטוגזית מטריפה. בצע להברות מדויקות. צלול אל קו המשווה. לחש לי שם פסוקים, סוסים מכושפים. נסוק שירה עתיקה עש שתעלה על גדותיה.
מקום שלישי - אורית סוקר
אני תוהה אם הדשא של השכן עדין ירוק יותר. לפני שעזבתי פיזרתי עליו קצת נפט. אולי גם זרקתי גפרור. תוכל לבדוק ולהודיע לי? כי באמת, כמה אפשר.
מנימוקי השופטים
מקום ראשון: ביטוי אפקטיבי לחולשתו של היחיד מול המנגנונים החברתיים והממסד.
מקום שני: אמירה לירית, חושנית, קצבית, מנוסחת בלשון פיוטית משכנעת.
מקום שלישי: סיפור אירוני אפקטיבי, שמרמז על משולש קנאה ומפרק בשנינות את הקלישאה של הדשא של השכן ירוק יותר.
השנה לראשונה, הייתה התחרות במתכונת של נושא שחייב את כל הכותבים להעביר מכתב בן 140 תווים -מכתב, נושא מאתגר במיוחד לנוכח העובדה שהמדיום בו מתרחשת התחרות הינו האינטרנט – פייסבוק וכי מדיום זה דורש העברת מסרים באופן קצר וממוקד.
לעזרת הכותבים הועמדו מנטורים : דורית רבניאן ואלכס אפשטיין שנתנו פידבקים ועזרה למבקשי ההשראה.
במסגרת המסלול המרכזי של התחרות "מסלול השופטים", דורגו המכתבים על ידי חבר השופטים שכלל את פרופ' מוקי רון- פרופ' באוניברסיטה העברית, מתרגם ועורך ספרותי, נועה בן ארצי- יוצרת הסדרה ילדי ראש הממשלה, , ויונתן יבין- סופר ועיתונאי.
שלושת המכתבים הקצרים שזכו לדירוג השופטים הגבוה ביותר על פי התאמה לפורמט, מקוריות ואיכות, יקבלו פרסים יקרי ערך: פרס ראשון 15,000 ₪, פרס שני 10,000 ₪, פרס שלישי 5,000 ₪.
ההיענות לאתגר היתה רחבה. בעידן הסמסים, האינטרנט והרשתות החברתיות ניתן היה לראות כי עידן המכתבים לא תם. לתחרות הוגשו 5,863 מכתבים ו 21,000 כניסות לאפליקציה של אנשים שקראו כתבו והגיבו.
לצד הגולשים נטלו חלק גם מובילי דיעה כמו רננה רז, אודטה שוורץ, נועה קנולר ועופר ללוש ששלחו מכתבים יצירתיים משל עצמם:
הרקדנית והיוצרת רננה רז -
היא הביטה במראה וקפאה. זה באמת היה כתוב לה על המצח.
הכתב נגלה הפוך לכן חיברה אות לאות הברה להברה.
תרדהנו איה הפי םנמא
תרחא םע ול ךלה הבוהא ךא