סודות מן המגירה של אורלי קסטל בלום וחגי ליניק

אוניברסיטת תל אביב אירחה ביום חמישי האחרון, 5/1/12, את הסופרים אורלי קסטל בלום וחגי ליניק, כחלק מסדרת מפגשים ספרותיים שמקיים מפעל הפיס לקראת הענקת פרס ספיר לספרות של מפעל הפיס. במפגש, שנערך בהנחיית קובי מידן בסגנון התכנית האמריקאית "סטודיו למשחק", חשפו הסופרים השראות אישיות, אהבות ושנאות ואף קראו לסופרים מובילים להפגין סולידריות לנוכח מצבם הכלכלי של הסופרים ולהפסיק לשתף פעולה עם רשתות הספרים.

למעלה מ- 100 איש השתתפו ביום חמישי האחרון במפגש הספרותי השני לקראת הכרזת הזוכה בפרס ספיר לספרות של מפעל הפיס לשנת 2011. המפגש התקיים באוניברסיטת תל אביב, במסגרת מפגשי חמישי בקמפוס, והוא אחד מתוך ארבעה מפגשים ספרותיים שמתקיימים החודש במוסדות אקדמיים ברחבי הארץ בהשתתפות המועמדים הסופיים לפרס ובהנחיית קובי מידן.

עשרות המשתתפים הגיעו לשמוע את אורלי קסטל בלום וחגי ליניק מדברים על כתיבה, ספרות והרבה על מצבם הכלכלי של הסופרים. חגי, שבתחילת הערב אמר שלא אוהב אירועים כאלה, נפתח לאט לאט וכבר בסוף נהנה הנאה של ממש. הוא סיפר בהלצה שכל מה שיודע למד מאורלי והשניים התבדחו שיעשו סיבוב הופעות בארץ יחדיו.

אורלי התבקשה לדבר על הכתבה המפורסמת במעריב ואמרה שאינה מצטערת אף לרגע שהתראיינה. היא שיתפה בחן ובהומור את הקהל בסיפור הבית שאיבדה, תוך מחיאות כפיים של הקהל.

קריאה נרגשת יצאה מהערב כאשר אורלי וחגי קראו לסופרים המובילים בארץ, עמוס עוז, דוד גרוסמן וא.ב. יהושוע להפגין סולידריות עם מצבם של הסופרים ולהפסיק לשתף פעולה עם רשתות הספרים אשר הוזילו את הספרות והביאו את הסופרים למצב שלא מאפשר להם להתפרנס, לא משנה כמה ספרים ימכרו.

פרס ספיר לספרות של מפעל הפיס נוסד בשנת 2000 במטרה לעודד את הספרות העברית ואת תרבות הקריאה בישראל. הפרס יוענק זו הפעם האחת עשרה לכותר הטוב ביותר של השנה על-פי בחירת חבר השופטים, בראשותה של היו"ר, הגב' דליה דורנר, שופטת ביה"מ העליון במיתוס.

חמשת המתמודדים על פרס ספיר לספרות של מפעל הפיס לשנת 2011, שיוענק ב-16/1/12 הם:

  1. "ארטור"  מאת דן בניה סרי בהוצאת כנרת זב"מ
  2. "יולנדה"  מאת משה סקאל בהוצאת כתר
  3. "דרוש לחשן " מאת חגי ליניק בהוצאת הספרייה החדשה
  4. "היברו פבלישינג קומפני " מאת  מתן חרמוני בהוצאת כנרת זב"מ
  5. "חיי חורף" מאת  אורלי קסטל בלום בהוצאת הספרייה החדשה

    הכותר הזוכה בפרס ביכורים הוא "נסיעה" מאת יאיר אסולין, בהוצאת חרגול

 
דולין מלניק, ראש אגף תרבות של מפעל הפיס אמרה כי "לפני עשור הוסיף מפעל הפיס לתחומי פעילותו גם את הסיוע לקידום התרבות והאמנות. במסגרת זו נוסד פרס ספיר לספרות שמאז ועד היום הפך לפרס משמעותי ולא רק בגלל הפרס הכספי שהוא מציע. הפרס הצליח להפוך את הספרות לנושא מדובר גם מחוץ לעמודים הפנימיים בעיתונות וסייע בחשיפה של ספרים וסופרים בפני הקהל הרחב".

מועצת הפיס לתרבות ולאמנות

31 במרץ 2025

בפעם העשירית – נושמים תרבות בטבע לכל המשפחה בחול המועד פסח

מיזם "נושמים תרבות" של מפעל הפיס ורשות הטבע והגנים יתקיים בחול המועד פסח, 14 עד ה־17 באפריל 2025
29 בינואר 2025

מפעל הפיס הכריז על הזוכה הגדול בפרס ספיר לספרות ע"ש פנחס ספיר לשנת 2024

פרס ספיר על שמו של פנחס ספיר הוא הנדיב, היוקרתי, המוערך והמפורסם בפרסי הספרות המחולקים בישראל זו השנה ה-24 על ידי מפעל הפיס
5 בינואר 2025

מפעל הפיס מכריז על שלושת מועמדי "הרשימה הקצרה" בפרס "הביכורים" של פרס ספיר לספרות לשנת 2024

22 בדצמבר 2024

מפעל הפיס מכריז על חמשת המועמדים הסופיים של פרס ספיר לספרות לשנת 2024: "הרשימה הקצרה"

חמשת המועמדים הסופיים נבחרו על ידי חבר השופטים של הפרס, בראשות יו"ר ועדת השיפוט, נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות
25 בנובמבר 2024

מפעל הפיס מכריז על "הרשימה הארוכה" של פרס ספיר לספרות של מפעל הפיס לשנת 2024

פרס ספיר על שמו של פנחס ספיר נוסד בשנת 2000 והינו הנדיב, היוקרתי, המוערך והמפורסם בפרסי הספרות המחולקים בישראל זו השנה ה־24 על ידי מפעל הפיס
לעוד מועצת הפיס לתרבות ולאמנות