סודות מן המגירה של דן בניה סרי

מחלקה ללימודי תרבות במכללה האקדמית ספיר אירחה ביום ד', ה-4/1/12, את הסופר דן בניה סרי, כחלק מסדרת מפגשים ספרותיים שמקיים מפעל הפיס לקראת הענקת פרס ספיר לספרות של מפעל הפיס. במפגש, שנערך בהנחיית קובי מידן בסגנון התכנית האמריקאית "סטודיו למשחק", חשף הסופר השראות אישיות, אהבות ושנאות והמון קסם אישי והומור.

למעלה מ-100 איש השתתפו אמש במפגש הספרותי הראשון לקראת הכרזת הזוכה בפרס ספיר לספרות של מפעל הפיס לשנת 2011. המפגש התקיים במכללה האקדמית ספיר, באירוח של המחלקה ללימודי תרבות והוא אחד מתוך ארבעה מפגשים ספרותיים שמתקיימים החודש במוסדות אקדמיים ברחבי הארץ בהשתתפות המועמדים הסופיים לפרס ובהנחיית קובי מידן.

קובי מידן פתח את המפגש: "השנה בהחלט ניתן לראות שהחתך של המועמדים לפרס מאוד מגוון ומעניין".

דן בניה סרי, הראשון והמבוגר בחבורה, סיפר לקובי מידן ולקהל על ספרו המועמד לפרס "ארטור", על הפנייה לכתיבה בגיל 41 מתוך תחושת ריקנות והרצון להשאיר אחריו מילים לצאצאיו, על החיבור בכתיבה לאביו אשר נהרג במלחמת השחרור ועל הקוראים המשמשים עבורו ככלי שדרכו מקבל את האהבה שהייתה חסרה לו מהוריו.

לשאלה עד כמה חשוב לו לזכות בפרס, ענה בניה-סרי: "אני כבר זכיתי בזה שהגעתי לחמשת המועמדים הסופיים. עצם העובדה שצוות השופטים מצא שאני ראוי לחיבוק שלהם – אני כבר יצאתי זוכה".

ל"קינוח" השיב הסופר לקובי מידן בהומור וכנות על השאלון הפופולארי בנוסח "סטודיו למשחק" בגרסתו הישראלית שהומרה לעולם הספרות. בשאלון הוא סיפר על ההשראה שלו ("התחושה שהילדים יגידו – סבא אתה עדיין כותב ועדיין סופר"), על הסופר עגנון איתו היה שמח להיפגש, על המילה האהובה עליו ("אהבה, אבל כלפי אשתי"), על הספר שהשפיע עליו ("סיפורי התנ"ך"), על התקופה אליה היה רוצה לחזור ("20 שנה אחורה ולחיות עם אבא קצת יותר שנים") ועל השאלה החוזרת מפי הקוראים שלו ("למה את כותב?").

בתמונה: הסופר דן בניה סרי

פרס ספיר לספרות של מפעל הפיס נוסד בשנת 2000 במטרה לעודד את הספרות העברית ואת תרבות הקריאה בישראל. הפרס יוענק זו הפעם האחת עשרה לכותר הטוב ביותר של השנה על-פי בחירת חבר השופטים, בראשותה של היו"ר, הגב' דליה דורנר, שופטת ביה"מ העליון במיתוס.

חמשת המתמודדים על פרס ספיר לספרות של מפעל הפיס לשנת 2011, שיוענק ב-16/1/12 הם:

  1. "ארטור"  מאת דן בניה סרי בהוצאת כנרת זב"מ
  2. "יולנדה"  מאת משה סקאל בהוצאת כתר.
  3. "דרוש לחשן " מאת חגי ליניק בהוצאת הספרייה החדשה .
  4. "היברו פבלישינג קומפני " מאת  מתן חרמוני בהוצאת כנרת זב"מ. .
  5. "חיי חורף" מאת  אורלי קסטל בלום בהוצאת הספרייה החדשה .

    הכותר הזוכה בפרס ביכורים הוא "נסיעה" מאת יאיר אסולין, בהוצאת חרגול
      

דולין מלניק, ראש אגף תרבות של מפעל הפיס אמרה כי "לפני עשור הוסיף מפעל הפיס לתחומי פעילותו גם את הסיוע לקידום התרבות והאמנות. במסגרת זו נוסד פרס ספיר לספרות שמאז ועד היום הפך לפרס משמעותי ולא רק בגלל הפרס הכספי שהוא מציע. הפרס הצליח להפוך את הספרות לנושא מדובר גם מחוץ לעמודים הפנימיים בעיתונות וסייע בחשיפה של ספרים וסופרים בפני הקהל הרחב".

מועצת הפיס לתרבות ולאמנות

31 במרץ 2025

בפעם העשירית – נושמים תרבות בטבע לכל המשפחה בחול המועד פסח

מיזם "נושמים תרבות" של מפעל הפיס ורשות הטבע והגנים יתקיים בחול המועד פסח, 14 עד ה־17 באפריל 2025
29 בינואר 2025

מפעל הפיס הכריז על הזוכה הגדול בפרס ספיר לספרות ע"ש פנחס ספיר לשנת 2024

פרס ספיר על שמו של פנחס ספיר הוא הנדיב, היוקרתי, המוערך והמפורסם בפרסי הספרות המחולקים בישראל זו השנה ה-24 על ידי מפעל הפיס
5 בינואר 2025

מפעל הפיס מכריז על שלושת מועמדי "הרשימה הקצרה" בפרס "הביכורים" של פרס ספיר לספרות לשנת 2024

22 בדצמבר 2024

מפעל הפיס מכריז על חמשת המועמדים הסופיים של פרס ספיר לספרות לשנת 2024: "הרשימה הקצרה"

חמשת המועמדים הסופיים נבחרו על ידי חבר השופטים של הפרס, בראשות יו"ר ועדת השיפוט, נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות
25 בנובמבר 2024

מפעל הפיס מכריז על "הרשימה הארוכה" של פרס ספיר לספרות של מפעל הפיס לשנת 2024

פרס ספיר על שמו של פנחס ספיר נוסד בשנת 2000 והינו הנדיב, היוקרתי, המוערך והמפורסם בפרסי הספרות המחולקים בישראל זו השנה ה־24 על ידי מפעל הפיס
לעוד מועצת הפיס לתרבות ולאמנות