תאריך פרסום: 27 בדצמבר 2011
לקראת ההכרזה ההולכת וקרבה של הזוכה בפרס ספיר לספרות של מפעל הפיס לשנת 2011, יקיים מפעל הפיס במהלך ינואר מפגשים ספרותיים בהשתתפות המועמדים הסופיים לפרס. המפגשים, שיתקיימו בארבעה מוסדות אקדמיים מרכזיים ברחבי הארץ, יונחו על ידי קובי מידן בנוסח התכנית האמריקאית "סטודיו למשחק".
מפעל הפיס יקיים במהלך ינואר ארבעה מפגשים ספרותיים עם המתמודדים הסופיים לפרס ספיר לספרות והזוכה בפרס ביכורים לשנת 2011. המפגשים יערכו במוסדות אקדמיים ברחבי הארץ: אוני' ת"א, אוני' חיפה, המכללה האקדמית ספיר ואוני' בן גוריון. את המפגשים ינחה איש התקשורת קובי מידן בצורת שאלון בהשראת התכנית האמריקאית המפורסמת "סטודיו למשחק" (The Actors Studio).
פרס ספיר לספרות של מפעל הפיס נוסד בשנת 2000 במטרה לעודד את הספרות העברית ואת תרבות הקריאה בישראל. הפרס יוענק זו הפעם האחת עשרה לכותר הטוב ביותר של השנה על-פי בחירת חבר השופטים, בראשותה של היו"ר, הגב' דליה דורנר, שופטת ביה"מ העליון במיתוס.
חמשת המתמודדים על פרס ספיר לספרות של מפעל הפיס לשנת 2011, שיוענק ב-16/1/12 הם:
- "ארטור" מאת דן בניה סרי בהוצאת כנרת זב"מ
- "יולנדה" מאת משה סקאל בהוצאת כתר
- "דרוש לחשן " מאת חגי ליניק בהוצאת הספרייה החדשה
- "היברו פבלישינג קומפני" מאת מתן חרמוני בהוצאת כנרת זב"מ
- "חיי חורף" מאת אורלי קסטל בלום בהוצאת הספרייה החדשה
במפגשים ישתתף גם הסופר יאיר אסולין שזכה בפרס הביכורים על הספר "נסיעה", בהוצאת חרגול.
המפגשים הספרותיים יערכו:
- יום ד', 04/01/2012, בשעה 15:30, המכללה האקדמית ספיר (אולם 7001).
בהשתתפות הסופר דן בניה סרי מועמד לפרס על ספרו "ארטור".
- יום ה', 05/01/2012 בשעה 18:30, אוניברסיטת תל אביב. בהשתתפות הסופר חגי ליניק, מועמד לפרס על ספרו "דרוש לחשן" והסופרת אורלי קסטל-בלום על ספרה "חיי חורף".
המפגש יתקיים במסגרת מפגשים שנקראים "חמישי בקמפוס". אולם 144 בבניין גילמן (פקולטה למדעי הרוח).
- יום א', 08/01/2012, בשעה 18:00, אוניברסיטת חיפה. בהשתתפות הסופר מתן חרמוני, מועמד לפרס על ספרו "היברו פבלישינג קומפני" ויאיר אסולין, הזוכה בפרס ביכורים על ספרו "נסיעה".
אודיטוריום 101 בבית הסטודנט.
- יום ד', 11/01/2012, בשעה 18:00, אוניברסיטת בן גוריון, באר שבע. בהשתתפות הסופר משה סקאל, מועמד לפרס על ספרו "יולנדה".
אולם הסנאט.
דולין מלניק, ראש אגף תרבות של מפעל הפיס אמרה כי "לפני עשור הוסיף מפעל הפיס לתחומי פעילותו גם את הסיוע לקידום התרבות והאמנות. במסגרת זו נוסד פרס ספיר לספרות שמאז ועד היום הפך לפרס משמעותי ולא רק בגלל הפרס הכספי שהוא מציע. הפרס הצליח להפוך את הספרות לנושא מדובר גם מחוץ לעמודים הפנימיים בעיתונות וסייע בחשיפה של ספרים וסופרים בפני הקהל הרחב".