פרס ספיר לספרות 2011

מפעל הפיס שמח להציג את "הרשימה הארוכה" של פרס ספיר לספרות לשנת 2011:

  1. יולנדה - מאת משה סקאל, בהוצאת כתר
  2. שארית החיים - מאת צרויה שלו, בהוצאת כתר
  3. היינו העתיד - מאת יעל נאמן, בהוצאת אחוזת בית
  4. ארטור - מאת דן בניה סרי, בהוצאת כנרת זב"מ דביר בע"מ
  5. נוילנד - מאת אשכול נבו, בהוצאת זמורה ביתן
  6. זה הדברים - מאת סמי ברדוגו, בהוצאת הספרייה החדשה
  7. איך הכנתי את עצמי למלחמה - מאת בן ורד, בהוצאת בבל
  8. דרוש לחשן - מאת חגי ליניק, בהוצאת הספרייה החדשה
  9. היברו פבלישינג קומפני - מאת מתן חרמוני, בהוצאת כנרת זב"מ דביר
  10. צ'חלה וחזקל - מאת אלמוג בהר, בהוצאת כתר
  11. חיי חורף - מאת אורלי קסטל בלום, בהוצאת הספרייה החדשה
  12. נתניה - מאת דרור בורשטיין, בהוצאת כתר


כזכור, לפרס ספיר של מפעל הפיס הוכנסו שורה של שינויים, בין היתר, נוסף שלב בהליך השיפוט – בחירה של "רשימה ארוכה" הכוללת עד 12 כותרים הנבחרים מעשרות המועמדים לפרס.

בתאריך 23/11/11, מתוך "הרשימה הארוכה", הנבחרת ע"י חבר השופטים בראשות יו"ר הועדה, שופטת בית המשפט העליון בדימוס, הגב' דליה דורנר, תיבחר "הרשימה הקצרה", הכוללת 5 כותרים, מתוכם ייבחר הספר הזוכה. במועד זה ייבחר גם הזוכה בפרס ספר הביכורים.

כל אחד מן המועמדים לפרס ב"רשימה הקצרה" והזוכה בספר הביכורים יקבלו פרס בסך 25,000 ₪. הזוכה בפרס ספיר לספרות של מפעל הפיס יקבל פרס כספי בסך 150 אלף ₪ וספרו יתורגם לערבית ולשפה זרה נוספת עפ"י בחירת הזוכה. כמו כן, רוכש מפעל הפיס מהדורה בת 500 ספרים מה"רשימה הקצרה" וספר הבכורים ומעניק אותם לספריות ציבוריות ברחבי הארץ.

בנוסף, יעשה השנה שיתוף פעולה ראשון בין מפעל הפיס למיזם "עברית", במסגרתו יקבלו שופטי התחרות, בפעם הראשונה בתולדות פרס ספיר, קורא ספרים אלקטרוני "עברית" ועליו עותקים דיגיטליים של הספרים המשתתפים בתחרות (12 הספרים של הרשימה הארוכה). הפורמט הקטן יקל על השופטים כך שבמקום לקבל לביתם כמות גדולה של ספרים הם יקבלו מכשיר קטן וקל משקל שיכיל את כל הספרים המועמדים. גם 12 המועמדים לפרס יקבלו מכשירי "עברית" ובהם כל הספרים על מנת להתרשם מיצירתם האישית בפורמט הדיגיטלי לצד היצירות האחרות המועמדות לפרס.

פרס ספיר לספרות שנוסד בשנת 2000 במטרה לעודד את הספרות העברית ואת תרבות הקריאה, יחולק זו הפעם האחד עשרה לכותר הטוב ביותר של השנה עפ"י בחירת חבר השופטים, בראשותה של היו"ר, הגב' דליה דורנר. לא פחות מן הסופרים, מחכים כל שנה חובבי הספרות בארץ להכרזה הדרמטית על פרס ספיר לספרות של מפעל הפיס. הספרים הזוכים הופכים לשיחת היום ומעוררים סקרנות ציבורית, ובכך מוגשם החזון שהוליד את הפרס – עידוד הספרות העברית ותרבות הקריאה.

דולין מלניק, מנהלת אגף תרבות ואמנות: "פרס ספיר לספרות של מפעל הפיס הפך עם השנים לפרס המשמעותי בישראל הן מבחינת הפרס הכספי והן מבחינת חשיפת הסופרים המתמודדים בפני הקהל הרחב. השנה מתקיימת חגיגה ספרותית כפולה. בחודש מרץ הוענק פרס ספיר לשנת 2010 ובתום השנה נעניק את פרס ספיר לשנת 2011".

מועצת הפיס לתרבות ולאמנות

31 במרץ 2025

בפעם העשירית – נושמים תרבות בטבע לכל המשפחה בחול המועד פסח

מיזם "נושמים תרבות" של מפעל הפיס ורשות הטבע והגנים יתקיים בחול המועד פסח, 14 עד ה־17 באפריל 2025
29 בינואר 2025

מפעל הפיס הכריז על הזוכה הגדול בפרס ספיר לספרות ע"ש פנחס ספיר לשנת 2024

פרס ספיר על שמו של פנחס ספיר הוא הנדיב, היוקרתי, המוערך והמפורסם בפרסי הספרות המחולקים בישראל זו השנה ה-24 על ידי מפעל הפיס
5 בינואר 2025

מפעל הפיס מכריז על שלושת מועמדי "הרשימה הקצרה" בפרס "הביכורים" של פרס ספיר לספרות לשנת 2024

22 בדצמבר 2024

מפעל הפיס מכריז על חמשת המועמדים הסופיים של פרס ספיר לספרות לשנת 2024: "הרשימה הקצרה"

חמשת המועמדים הסופיים נבחרו על ידי חבר השופטים של הפרס, בראשות יו"ר ועדת השיפוט, נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות
25 בנובמבר 2024

מפעל הפיס מכריז על "הרשימה הארוכה" של פרס ספיר לספרות של מפעל הפיס לשנת 2024

פרס ספיר על שמו של פנחס ספיר נוסד בשנת 2000 והינו הנדיב, היוקרתי, המוערך והמפורסם בפרסי הספרות המחולקים בישראל זו השנה ה־24 על ידי מפעל הפיס
לעוד מועצת הפיס לתרבות ולאמנות