תאריך פרסום: 10 ביוני 2020
חממת מפעל הפיס לאופנה 6 יוצאת לדרך והשנה בהשראת קיימות וסביבה. המעצבים שייבחרו יזכו למענק כספי בסך של עד 120 אלף ₪ לעיצוב קולקציה, להצגתה בשבוע האופנה ולליווי מקצועי ועסקי
מפעל הפיס יוצא זו השנה השישית עם פרויקט "חממת מפעל הפיס לאופנה" שנועד לתמוך בתעשיית האופנה המקומית ולקדם מעצבים צעירים. במסגרת הפעילות, יוצא היום מפעל הפיס בקול קורא למעצבים צעירים להגיש הצעות לעיצוב קולקציית ביגוד חדשה הכוללת לפחות 10 מערכות לבוש. תנאי הסף השנה פונים למעצבים שמנהלים מותג עצמאי הקיים לא פחות משנתיים ולא יותר מעשר שנים. השנה הוחלט, בהתאם לרוח התקופה, כי המעצבים שניגשים לקול הקורא יתבקשו להתייחס לנושאי קיימות וסביבה תוך שימוש בחומרים מקומיים. את ההצעות למועמדות לפרויקט ניתן להגיש עד לתאריך 12 ביולי 2020, באתר מפעל הפיס.
כמדי שנה, ועדה אמנותית מקצועית המונה מעצבי אופנה מובילים ודמויות בולטות בעולם האופנה הישראלי, תבחן את ההצעות שיוגשו ותבחר מתוכן עד 6 מעצבי אופנה שיזכו במענק בסך של עד 120 אלף ₪ ובליווי מקצועי לעיצוב והפקת קולקציית ההלבשה החדשה. הקולקציות החדשות יוצגו ב"שבוע האופנה תל אביב "בניהולו ויוזמתו של מוטי רייף, במסגרת תצוגת האופנה Upcoming Designers.
חממת הפיס לאופנה נחשבת להצלחה גדולה ול"גולת הכותרת" של שבוע האופנה הישראלי. חלק מהמעצבים שזכו בשנים עברו הפכו לשמות בולטים בתעשיית האופנה וחלקם אף הוזמנו להציג בתערוכות מובילות בחו"ל, ביניהם: שחר אבנט, הד מיינר, טלי קושניר, קים דרור, ענת משולם ודור חן עם המותג Holyland Civilians, אריאל טולדנו, נדיר שושני, דקלה עינת ועוד.
דולין מלניק, מנהלת אגף התרבות והאמנות במפעל הפיס: "אנו ממשיכים בפעילות חממת מפעל הפיס לאופנה, זו השנה השישית. השנה, לנוכח רוח התקופה החלטנו לבקש מהמעצבים שניגשים לקול הקורא לקבל השראה מעולם הקיימות והסביבה ולעשות שימוש בחומרים מקומיים. עולם האופנה הינו חלק בלתי נפרד מהתרבות הישראלית ולכן נמשיך ונתמוך במעצבי האופנה הצעירים יחד עם הניסיון והידע של אושיות וותיקות בעולם האופנה הישראלי. לשמחתנו, במהלך השנים בוגרי החממה השתלבו בתעשיית האופנה והגיעו להישגים מרשימים בארץ ובחו"ל".
חברי הוועדה האמנותית שתבחר את המעצבים:
קלודט זורע - אמנית ומעצבת אופנה צרפתייה-ישראלית, חיה ועובדת בישראל וביפן. למדה במשכן לאמנויות חיפה ומכללת שנקר. קלודט כיום מרצה באקדמיה לאמנות ועיצוב "בצלאל" בירושלים, והמנהלת האמנותית של מוזיאון "בית העיר" תל אביב.
שגיב גלעם - בוגר מצטיין של החוג לעיצוב אופנה בבית הספר הגבוה שנקר. עבד במשך 18 שנה ב'קסטרו', כמנהל הקריאטיבי של המותג. כמו כן שימש כמעצב הראשי של קו הגברים – 'קסטרו מן' והקים את השלוחה של הסטודיו לעיצוב של קסטרו בסין, בה התגורר כשלוש שנים. כיום בעל סוכנות המספקת שירותי ייעוץ קריאייטיבי, פיתוח עסקי ופיתוח מוצר למעצבים ומותגים בארץ ובעולם.
הגר אלמביק - בוגרת שנקר, מעצבת ראשית ובעלים משותפים של חברת האופנה אלמביקה.
"אבי עמנואל הצופה, היה רב חובל ופסל. היצירה שלו היא חלק ממני. ממנו למדתי והבנתי את התלת מימדיות של הפיסול. אבי הוציא את הצורה מהאבן ואני יוצרת בבדים. האישה שעומדת לנגד עיני היא בת בלי גיל, סקרנית, עצמאית, בעלת נוכחות. הבגדים מעוצבים לנשים בכל העולם ובישראל. אני יוצרת את הבגד בחדוות היצירה ומאהבה לנשים בכל גיל. מתבוננת בה. נהנית מהחירות של האישה , לבחור לעצמה וליצור משלל האופציות הבלתי נגמרות."
מוטי רייפ - מוטי רייפ הוא אחד מהמפיקים המובילים בישראל, עם מעל 25 שנות נסיון בתחום, בבעלותו חברת רייפ אנטרטיינמנט המתמחה בהפקת אירועי אופנה. בשנת 2010, בשיתוף עם עריית תל אביב, התאחדות התעשיינים חברת הנדל"ן גינדי, ומשרד התיירות, יזם רייפ את שבוע האופנה הישראלי GINDI TLV FASHION WEEK. שבועות האופנה זכו להצלחה וסיקור בינלאומי רב וארחו מעצבי על, בניהם מיסוני ורוברטו קוואלי, ואורחים קניינים ועיתונאים בינלאומיים, בניהם עורכת ווג איטליה- פראנקה סוזאני.
מיכל צ'יטיאט - סמנכ״ל בבית האופנה "רונן חן" במשך 17 שנים עד לאחרונה. מיכל הצטרפה לרונן חן בתחילת דרכו במטרה לפתח את השוק הבינלאומי, אך במהרה הייתה אחראית גם על השוק המקומי. בשנות פעילותה צמחה החברה מעסק קטן לרשת ענפה ברחבי הארץ ולאחד ממותגי האופנה האיכותיים והמוערכים בארץ. העבודה על השוק הבינלאומי כללה בניית מערך מכירות, כמו גם רשת שיווק והפצה. היום, בין היתר, מיכל יועצת למעצבים מקומיים לפרוץ אל השוק הבינלאומי.
דוד עדיקא - אמן ומרצה בתחום הצילום, ראש המגמה לאמנות פלסטית בביה"ס לאמנויות ע"ש אריסון בתל אביב. חבר מועצת הפיס לתרבות ולאמנות.
סהר שלו - סהר שלו עסק בעשור האחרון בעיתונות אופנה בעיתונים ״הארץ״ ו״ידיעות אחרונות״, ובימים אלה הוא חוקר אופנה ותרבות וכותב תוכן עצמאי.