מועצת מפעל הפיס לתרבות משיקה את 'אקווריום', מופעי מוזיקה בבית מפעל הפיס

ההופעות זמינות לצפייה מלאה בערוץ היוטיוב @PaisAquarium

רשימת ניגון של כל הופעות פרויקט 'אקווריום' הזמינות לצפייה בערוץ היוטיוב

ההופעות זמינות להאזנה בשירותי הסטרימינג:

  • Spotify
  • Apple Music
  • YouTube Music
  • Deezer
  • Tidal

ב"אקווריום" של מפעל הפיס יתארחו אמנים ותיקים ומוכרים, לצד יוצרים ואמנים צעירים בראשית דרכם, שיקבלו במה יוקרתית, קבועה ויציבה להשמעת המוזיקה שלהם, במגוון ז'אנרים. הפרויקט נולד כחלק מהחזון של מועצת הפיס לתרבות ולאמנות לתמוך באמנים וביצירתם ולהנגישם לקהלים רבים ומגוונים.כלל המופעים יעלו לערוץ יוטיוב ייעודי ולרשתות החברתיות, יהיו זמינים לצפייה ללא עלות ויצטרפו לארכיון ענק של מוזיקה ישראלית על כל גווניה.

האקווריום ישמש כמקום מפגש יחיד במינו המספק לאמנים פלטפורמה חדשה וייחודית ליצור ניסויים מוזיקליים, להתנסות בביצועים מקוריים ולייצר חיבורים מוזיקליים חדשים שאפשריים רק בפורמט כזה. בכל שבוע מוזמנים אמנים להתארח, להיראות ולהישמע בכל דרך אמנותית שבה יבחרו להשמיע ולנגן את מופעי המוזיקה שלהם.

על הניהול האמנותי: גלעד כהנא.

בין האמנים המשתתפים בפרויקט: גיא מזיג, טדי נגוסה, נונו, כנסיית השכל, צליל דנין, עדן דרסו, החצר האחורית, האחיות כרקוקלי, ישי לוי, רונה קינן, ימן בלוז (רביד כחלני), גבע אלון, אסף אמדורסקי, תומר ישעיהו, נורוז, אופק אדנק, עמיר בניון, ארקדי דוכין, טריפולי, אסתר רדא, עמיר לב, התקוה 6, מיכאל כהן, קרולינה, אביב בכר. כמו כן, צפויים להשתתף גם: פלד, שקל, דניאלה ספקטור, מוש בן ארי, בלקן ביט בוקס, ושורה ארוכה של אמנים נוספים.

אנשי המקצוע מהטובים בארץ מלווים את הפרויקט וזאת כדי להבטיח תוצר מקצועי, איכותי וברמה הגבוהה ביותר בהיבטים של צילום, סאונד, שידור וגם מבחינת ה"לוק" של המופע. ניהול אמנותי של גלעד כהנא, עיצוב סאונד, מיקס ומאסטרינג יובל שפריר, בימוי דרור פז, הפקה מאיה פוגל.

דולין מלניק, ראש אגף תרבות של מפעל הפיס: "האקווריום הוא פורמט הופעות שנותן במה אינטימית למוזיקאים ומאפשר להם להישמע ולנגן כמו שבא להם - אולי אחרת מבדרך כלל, ולקהל ליהנות ממגוון גדול של מוזיקה טובה. טבעי שהמופעים מתקיימים במשרדי אגף התרבות, בחלל ייחודי ומקסים שהיה פעם הסינמטק של תל אביב ושופץ לאחרונה מתוך כוונה להפוך אותו למקום שמעודד ומקדם יצירה אמנותית".

גלעד כהנא, המנהל האמנותי של "אקווריום": "הכוונה שמאחורי ה"אקווריום" היא לייסד מקום להופעות שכולו מוקדש לאמניות/ים. זה מתחיל מן הסאונד הכי מוקפד - כזה שמשקף את דקויות הריגוש של הופעה חיה, דרך הצילום - שמספר את המוזיקה בעזרת תמונה שמעמיקה בנראטיב של השירים, וכלה בלוקיישן (משרדי מועצת התרבות של מפעל הפיס), שמבטל את עצמו למען כל הטוב הזה."

"אקווריום" יושק ביוטיוב וברשתות החברתיות בתאריך 31/3/2022 עם מופע ראשון של נונו, ולאחריו יעלו בתדירות קבועה, ביום ובשעה קבועים - חצר אחורית (7/4), טדי נגוסה (14/4), כנסיית השכל (21/4) וכן הלאה.

"אקווריום" מארח מוזיקאים למופעים קצרים, בחלל רב תכליתי, מעוצב וייחודי, שמשמש לפעילות תרבות ואמנות על גווניה של מועצת הפיס לתרבות, וכעת, פעם בשבוע, הופך למקום להופעות. ההופעות מתקיימות על רצפת המשרד, ללא במה, כך שהאמן וההרכב שלו מופיעים בגרסה מזוקקת, ללא חיץ בינו לבין הקהל, ובאופן שמאפשר לראות את האמן בדרך שטרם הכרנו.

"אקווריום" הינו פרויקט מתמשך ארוך טווח, והוא "ווניו" - מקום מפגש דיגיטלי יחיד במינו: ההופעות יעלו לשידור ביוטיוב וברשתות החברתיות בתדירות קבועה, יום ושעה קבועים, משך כל מופע 15־20 דקות (3־4 שירים), וסה"כ כ־40 מופעים בשנה שיצטרפו לארכיון ענק של מוזיקה ישראלית - פתוח לצפייה לרווחת הקהל הרחב, וללא עלות.

עקבו אחר ערוץ האקווריום ביוטיוב

למתחם האקווריום באתר מפעל הפיס

סרטון מאחורי הקלעים - מופע באקווריום של 'תזמורת ירושלים מזרח ומערב'

כתבה על פרויקט האקווריום, כפי ששודרה במקור בתוכנית 'מה הלו"ז?', קשת 12

מועצת הפיס לתרבות ולאמנות

מועצת הפיס לתרבות ולאמנות הוקמה בשנת 2001 במטרה לקדם את היצירה האמנותית והתרבותית בישראל. במהלך שנות פעילותה הפכה מועצת הפיס לתרבות לגורם מרכזי בעשייה האמנותית תרבותית בישראל: מדי שנה מקצה מועצת הפיס כ-600 מענקים כספיים לאמנים מכל התחומים לקידום יצירתם, יוזמת ומפיקה עשרות פרויקטים להנגשת תרבות וקירוב קהלים ליצירה אמנותית, בדגש על פריפריה חברתית וגיאוגרפית, וכן מעניקה פרסים יוקרתיים למען סופרים (פרס ספיר לספרות), אמנים ומדענים (פרס מפעל הפיס ע"ש מיכאל לנדאו).

לפרויקטים נוספים

מועצת הפיס לתרבות ולאמנות

31 במרץ 2025

בפעם העשירית – נושמים תרבות בטבע לכל המשפחה בחול המועד פסח

מיזם "נושמים תרבות" של מפעל הפיס ורשות הטבע והגנים יתקיים בחול המועד פסח, 14 עד ה־17 באפריל 2025
29 בינואר 2025

מפעל הפיס הכריז על הזוכה הגדול בפרס ספיר לספרות ע"ש פנחס ספיר לשנת 2024

פרס ספיר על שמו של פנחס ספיר הוא הנדיב, היוקרתי, המוערך והמפורסם בפרסי הספרות המחולקים בישראל זו השנה ה-24 על ידי מפעל הפיס
5 בינואר 2025

מפעל הפיס מכריז על שלושת מועמדי "הרשימה הקצרה" בפרס "הביכורים" של פרס ספיר לספרות לשנת 2024

22 בדצמבר 2024

מפעל הפיס מכריז על חמשת המועמדים הסופיים של פרס ספיר לספרות לשנת 2024: "הרשימה הקצרה"

חמשת המועמדים הסופיים נבחרו על ידי חבר השופטים של הפרס, בראשות יו"ר ועדת השיפוט, נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות
25 בנובמבר 2024

מפעל הפיס מכריז על "הרשימה הארוכה" של פרס ספיר לספרות של מפעל הפיס לשנת 2024

פרס ספיר על שמו של פנחס ספיר נוסד בשנת 2000 והינו הנדיב, היוקרתי, המוערך והמפורסם בפרסי הספרות המחולקים בישראל זו השנה ה־24 על ידי מפעל הפיס
לעוד מועצת הפיס לתרבות ולאמנות